Hallitus 2022–23

Suomen Tolkien-seura Kontu ry:n vaalikokous pidettiin Miehikkälän Lapjärvellä lauantaina 23. heinäkuuta. Siellä valittiin hallitus kaudeksi 1.9.2022–31.8.2023. Puheenjohtaja ja muut edellisen hallituksen jäsenet ja varajäsenet valittiin uudelleen lukuun ottamatta pois jättäytyneitä Hanna Jungmania, Elias Jungmania ja Lotta Raatikaista. Uutena hallitustoimintaan valittiin Päivi Marttila ja viime kaudeksi pois jättäytynyt Janne Seppänen.

Olli Pitkänen (Olórin), puheenjohtaja

puheenjohtaja@suomentolkienseura.fi

Olen kolmikymmenvuotias agrologi ja -nomi itärajaltamme Karjalasta. Viljelen maata Parikkalassa ja opiskelen Helsingin Yliopistosta.

Tolkieniin tutustuin alunperin elokuvien kautta (hyi!) ehkä yläasteella. Muutaman vuoden sisään sain kirjatkin luetuksi ja satuin Valinor-nimiselle sivustolle lukemaan lisää aiheesta. Tämä sivusto siirtyi pian määrittelemättömälle tauolle ja löytyy nykyisin Internetarkiston kätköistä. Kontuun löysin lukioaikaan ja miiteissä olen käynyt vuodesta 2010. Hallitukseen liityin 2014 kesällä ja toimin kolme vuotta tapahtumavastaavana, minkä jälkeen minut valittiin puheenjohtajaksi.

Taru Heikkinen (Samooja)

varapuheenjohtaja@suomentolkienseura.fi

Olen -84 vuonna syntynyt entinen hoitoalan-, nykyisin it-alan ammattilainen Helsingistä. Suomen Tolkien-seuraan ja Kontuun liityin 2000-luvun alkupuolella. Seuran hallituksessa olen vaikuttanut aiemmin useissa eri rooleissa (mm. tapahtumavastaava sekä varapuheenjohtaja), sekä Suomen Tolkien-seurassa että edesmenneessä Verkkoyhteisö Kontu ry:ssä. Tällä hallituskaudella toimin toista kautta peräkkäin seuran varapuheenjohtajana. 

Seuran tapahtumissa ja miiteissä pyrin käymään aina kun se vain on mahdollista,  Smial Brandagamban toiminnassakin saatan silloin tällöin pistäytyä. 

Vapaa- ajalla lenkkeilen koirani kanssa, katselen leffoja ja tv-sarjoja ja tapaan ystäviä.

Susanna Keinänen (Susanna_K)

rahastonhoitaja@suomentolkienseura.fi

Olen Susanna Keinänen (30 v.), uusi rahastonhoitaja Helsingistä. Olen ensimmäistä vuotta hallituksessa. Alun perin löysin Tolkien-seuraan, kun lähikirjaston lehtihyllystä löytyneet Legolas-lehdet olivat niin hyviä. Opiskeluaikana Tampereella osallistuin smial Morelin toimintaan, valmistumisen jälkeen olen osallistunut harvakseltaan smial Brandagamban toimintaan. Olen puhdasverinen lukutoukka, fantasian lisäksi pidän mm. klassikoista ja romantiikasta. Harrastan myös käsitöitä.

Anna Saarimaa (Jaamar)

tapahtumavastaava@suomentolkienseura.fi

Olen vuonna 1986 syntynyt kahden lapsen äiti Kanta-Hämeestä. Ison osan elämästäni olen kuitenkin vaikuttanut Kaakkois-suomessa ja osan sydämestäni olen jättänyt sinne.

Tolkienin tuotantoon olen tutustunut jo lapsena, mutta varsinainen into heräsi vasta leffojen jälkeen. Silti kirjat ovat olleet minulle aina ne rakkaammat.
Konnun ja Vihreän Lohikäärmeen löysin vuonna 2006, ensimmäisessä miitissäni olin kesällä 2007 ja seuraavana kesänä jo järjestämässä The Miittiä. Olin useamman vuoden Verkkoyhteisö Kontu ry:n hallituksessa tapahtumavastaavana ja Tolkienseuran ja VyK ry:n yhdistymisen aikaan puoli kautta puheenjohtajanakin.
Muutaman vuoden hallitustauon jälkeen palailin vuonna 2018 miittivastaavan rooliin joka on minulle se luontevin hallitusnakki.

Mikko Nikkilä (Micco)

webmaster@suomentolkienseura.fi

Olen helsinkiläinen niin työ- kuin vapaa-ajalla tietokoneasioiden parissa puuhailija, ja tälläkin hallituskaudella toimin Tolkien-seuran verkkomestarina eli webmasterina, joka vastaa erityisesti siitä, että yhdistyksen verkkosivu suomentolkienseura.fi toimii. Aiemmin olen ollut Tolkien-seuran hallituksessa lisäksi esimerkiksi rahastonhoitajan ja jäsensihteerin rooleissa. Seuran järjestämien tapahtumien lisäksi minut voi löytää osallistumasta myös smial Brandagamban toimintaan.

Tolkienin lisäksi olen kiinnostunut muustakin klassikkokirjallisuudesta sekä historiasta ja kielistä. Katselen aika paljon elokuvia (suosikkigenreihini kuuluu itäaasialaiset jättiläishirviöt ja eteläintialaiset maanomistusdraamat) ja pidän luonnosta ja sen valokuvaamisesta (erityisesti erilaiset linnut ja ötökät). Jos jää aikaa, niin saatan myös rakennella yksinkertaisia elektroniikkahärveleitä.

Liisa Kujala (Ilma)

tiedotusvastaava@suomentolkienseura.fi

Olen junantuoma helsinkiläinen, alun perin kotoisin metsän keskeltä Pohjois-Pirkanmaalta. Tolkienin tarinoihin tykästyin jo lapsena, mutta enemmän kiinnostuin fantasiasta nyt aikuisiällä, kun kaipasin hauskaa tekemistä vastapainoksi työlle.

Tolkien-seuraan liityin nelisen vuotta sitten Helsingin Worldconin jälkeen. Hallituksessa olen kiinnostunut etenkin some-viestinnän kehittämisestä. Tavoitteenani on paitsi kertoa Konnun toiminnasta jäsenille ja kiinnostuneille, myös välittää tietoa kansainvälisistä Tolkien-asioista ja -tapahtumista. Seuran ohella olen mukana Brandagamban toiminnassa. Fantasiakirjojen lisäksi olen kiinnostunut elokuvista ja sarjoista. Harrastuksiini ovat kuuluneet melko satunnaisesti myös mm. historialliset tanssit ja cosplay.

Miikka Uotila (Mic)

tapahtumavastaava@suomentolkienseura.fi

Tampereella asuva Smial Morelin jäsen. Olen ollut Suomen Tolkien-seuran ja Morelin jäsen jo parikymmentä vuotta. Tolkien-seurassa olen vuosien varrella toiminut useammassa eri nakissa. Tänä vuonna tapahtumavastaavana vastaan yhteistyöstä muiden tapahtumien ja yhdistysten kanssa.

Päivi Marttila (Titiuu)

Janne Seppänen (Círdan)

Sonja Virta (Heathertoes), varajäsen

sihteeri@suomentolkienseura.fi
legolas@suomentolkienseura.fi

Olen Vantaalla asuva hallituksen sihteeri ja Legolaksen päätoimittaja. Aiemmin olen toiminut puheenjohtajana, varapuheenjohtajana ja akateemisten asioiden vastaavana. Tolkien-seuraan olen liittynyt vasta 2013, mutta 2000-luvun alkuvuosina olin sittemmin kuopatun smial Thorondorin jäsen. Nykyään minua näkee smial Brandagambassa sekä tietyissä coneissa.

Legolaksen teosta kiinnostuneet, ottakaa yhteyttä! Akateemisiin aiheisiin liittyvissä meiningeissä minuun voi myös edelleen ottaa yhteyttä (erityisesti lähteitä etsivät graduntekijät yms, I haz resources! Kuin myös vinkkejä siitä, mitä EI kannata tehdä, jos kirjoittaa gradua Tolkienista). Akateemisuuden lisäksi pidän huonosta Tolkien-huumorista ja -parodiasta.

Tolkienin ohella fanitan mm. euroviisuja ja taitoluistelua sekä toimin ilmastoasioiden parissa.

Nienna Lagus (Sidhiel), varajäsen

tapahtumavastaava@suomentolkienseura.fi

Olen 23-vuotias kirjallisuuden maisteriopiskelija Jyväskylästä. Vapaa-aikanani luen, seikkailen luonnossa ja etsin uusia kiinnostavia asioita, joihin syventyä tarkemmin. Olen tänä vuonna miitti- ja turvallisuusvastaavana. Vaikutan myös Kuvastaja-raadissa valitsemassa vuoden parasta kotimaista fantasiakirjaa.

Hallituksen ulkopuoliset vastuutehtävät

Katja Vihavainen (Lilja Ruuti Reppuli), myyntitavaravastaava, arkiston- ja kirjastonhoitaja

myynti@suomentolkienseura.fi
arkisto@suomentolkienseura.fi

Marianna Leikomaa, Kuvastaja-raadin puheenjohtaja

kuvastaja@suomentolkienseura.fi