Hallitus 2003

Benjamin Bainton, puheenjohtaja

Kolmas kerta toden sanoo… Olen, edelleenkin, helsinkiläinen englanninopiskelija, ja harrastuksiini kuuluu kaikki vähänkin fantasiaan tai musiikkiin liittyvä. (Päätoimisen opiskeluni lasken yhdeksi näistä harrastuksista.) Minua on joskus haukuttu hipiksi, mutta itse olen luopunut edes yrittämästä määritellä itseäni. Tehtäväni seurassa on varmistaa, että seura toimii, mikä käytännössä merkitsee hallituksen kokousten organisointia. Onneksi pätevät hallituslaiset ovat tehneet hommani hyvin helpoksi.

Aino Kontro, varapuheenjohtaja

Olen 18-vuotias abiturientti Helsingistä. Käyn Kallion lukiota, josta toivoakseni pääsen syksyllä, ellen sitten sorru ikiopiskelijaksi jo lukiovuosinani. Vapaa-ajalla ropetan, kirjoitan, ja suunnittelen ja ompelen pukuja. Kirjojen suhteen olen kaikkiruokainen, vaikka fantasia ja scifi ovatkin lähinnä sydäntä. Muita kiinnostuksen aiheita ovat matematiikka, luonnontieteet ja filosofia. Nyt, ensimmäisenä vuotenani hallituksessa, sain varapuheenjohtajan pestin, jonka toivon selvittäväni kunnialla. Kuulun myös Legolaksen toimituskuntaan ja kirjoitan Hobittilan Sanomiin (vaihtelevantasoista) kolumnia.

Manu Paavola, sihteeri

Olen 22-vuotias Helsingin yliopistossa englantilaista filologiaa opiskeleva mieshenkilö. Paheisiini kuuluvat liharuokien syöminen, olympiaurheilun fanaattinen seuraaminen, vastaan väittäminen sekä pinnallisen ja tyhjänpäiväisen pohjoisamerikkalaisen kulttuurin sivuaineopiskeleminen. Tulevaisuuden tavoitteenani on kirjoittaa yksi vastine Noldorin napinaan.

Maria Maja, rahastonhoitaja

Mellon! Olen 27-vuotias Tolkien-harrastaja Helsingistä, vaikka sydämeni olenkin pysyvästi unohtanut maaseudulle Kiikoisiin. Opiskelen Helsingin Liiketalousinstituutissa ja nautin muuna aikana myös hallituksessa vaikuttavan kotiörkkini Jukin seurasta. Toimin tällä hetkellä Suomen Tolkien-seura ry:n rahastonhoitajana, mutta jo pidempään Tolkien-seuran piirissä viihtyneet saattavat muistaa minut myös sekä puheenjohtajana että varapuheenjohtajana.

Innostukseni Tolkieniin syttyi helteisenä kesänä 11 vuoden iässä ystävällisen kirjastonhoitajan suositeltua Tarua Sormusten herrasta minulle eikä siltä tieltä ole näemmä ollut paluuta. Myös yksi elämäni oudoimmista kokemuksista liittyy Tolkieniin: muistan 13-vuotiaana lukeneeni yhdessä serkkuni kanssa yöllä salaa taskulampun valossa Silmarillionia… Kiinnostukseni fantasiakirjallisuuteen on värittänyt myös muuta harrastustoimintaa: nautin lukemisesta, kirjoittamisesta (pöytälaatikkoon), kävelyretkistä luonnon helmassa ja roolipeleistä. Myös smialtoiminta on lähellä sydäntäni: edustan pääkaupunkiseudulla vaikuttavaa Gulhothia ja suosittelen lämpimästi smialin perustamista tai sellaiseen liittymistä kaikille Tolkienista kiinnostuneille.

Karoliina Leikomaa, smialvastaava

Heippa vaan, olen Karo ja jo kolmatta vuotta Smialvastaavana. Tolkien-seuraan olen kuulunut vuodesta 1998 tai jotain vastaavaa, hallitukseen vuodesta 1999 asti, joten tämä on viides vuoteni hallituksessa. Olen 20- vuotta, asun Tampereella ja opiskelen ympäristöteknologiaa englanninkielellä Tampereen Ammattikorkekoulussa. Vapaa-ajallani (eli millä??) harrastan musiikkia lähinnä elämäntapana, tietokoneisiin liittyviä juttuja ja tietysti Tolkien-seuran hallituksessa toimimista! Kontuun kirjoitan nimellä KRO, irkissä liikun nickillä kartsi (lähinnä IRCnetissä), joskus idlaan myös #kontu-kanavalla, väsäilen kotisivuja ja sellaista… Tuolta Smialpalstalta löytyy myös lyhyt esittely.

Markus Neuvonen, paino- ja postitusvastaava

Pääkaupunkiseudulla majaileva opiskelija, joka toimii paino- ja postitusvastaavana vuoden 2003, on nimeltään Markus Neuvonen. Hän on toiminut aiemmin varapuheenjohtajana, kuten joku varmaan muistaa. Harrastuksinaan hän vaalii kaikenlaista kivaa, kuten taistelulajeja, lukemista ja musiikin loihtimista erilaisista soittimista.

Elli Leppä, julkisuusvastaava

Vuotta vaille proviisori ja melko lailla nyypiö seurassa päätyi pahaa-aavistamatta hallitukseen ja ujon ja hiljaisen luonteensa vastaisesti vieläpä huolehtimaan julkisuusasioista so. median ahdisteltavaksi. Kuulosti helpolta ja yksinkertaiselta hommalta… Hairahdin siihen jo toista vuotta peräkkäin. Harrastan aikidoa ja tykkään muun muassa singer-songwriter-naisartistien musiikista. Olen pieni ihminen ja puhun pienellä äänellä sekavia asioita.

Jukka ”Juk” Galkin, varajäsen, jäsenrekisterivastaava

”Olen herkkä – örkiksi” – tämä Suomen Tolkien-seuran rintanapeissakin esiintynyt teksti kertoo kaiken oleellisen minusta. Ulkonaisesti vaikutan puolisoni Marian mielestä suurelta nallekarhulta, mutta sisälläni asuu örkki, joskin tunteellinen sellainen. Toimin tätä nykyä Suomen Tolkien-seura ry:n hallituksessa varajäsenenä ja vastuulleni on sälytetty jäsenrekisterin ylläpito. Valmistunen tänä keväänä atk-asentajaksi ja ajan luppoaikanani taksia.

Kiinnostuin Tolkienin kirjoista yhdeksänvuotiaana – olen lapsuudestani asti ollut melkoinen lukutoukka. Muihin harrastuksiini kuuluvat kaikenlainen tietokoneiden kanssa puuhailu, elokuvat ja tv-sarjat, rauhallinen maalaiselämä Kiikoisissa sekä ehkä suurelle yleisölle tuntemattomammat roolipelit ja larppaaminen. Puolisoni tapaan vaikutan myös helsinkiläisessä Gulhothissa.

Aslak Veisiö, tämänvuotisen hallituksen varajäsen, sivutoiminen Yleinen Kiusa & Häiriö

Seuran pitkäaikainen jäsen jo viiden vuoden ajalta sekä nuorin aktiivi. Elinvuosia on kertynyt 15 (kohta 16), ja kotikoloni sijaitsee Vantaan takametsissä, joista aina silloin tällöin kömmin päivänvaloon vanhempien jäsenten suureksi harmiksi.
Omaa Seurassa ainutlaatuisen paheen antaa julkisuuteen kelpaamattomia lausuntoja (joista parhaimmin muistettaneen kuuluisa ’Anti-Eddingslainen Evankeliumi’ Suomenlinnassa 2000), joita jakeleekin ahkerasti. Tolkien-seuran oma Bush Nuorempi, jonka lipsahduksia muu hallitus saanee vastaisuudessakin moninaisissa medioissa paikkailla ja selitellä.
Harrastuksiin kuuluu kaikki mikä ikinä kiinnostaa; ensisijaisesti kaikenlainen fantasia sekä syvällinen fantasiointi mutta kaikenlaisia muitakin luurankoja kellarin kaapin pimennoista löytyy. Kuten Pauli Vinni aikoinaan totesi [vapaasti siteeraten]: ”Lukee kaikenlaista kirjallisuutta joten hankkikoon elämän.”
Tämä hobitti pitää enteistä, ei polta piippukessua ja on muutenkin kerrassaan epähobittimainen mm. ravintotottumuksissaan.
Tykkää kiusata JukkaHoo-setää, jonka psyyken odottaa pian alkavan säröillä jatkuvan Aslakin yliannostuksen johdosta.