Hallitus 2023–24

Suomen Tolkien-seura Kontu ry valitsi Kiikalan Lammenjärven leirikeskuksessa pitämässään vaalikokouksessa puheenjohtaja Olli Pitkäsen uudelleen kaudeksi 1.9.2023–31.8.2024 ja hallitukseen seitsemän varsinaista ja kaksi varajäsentä. Hallituksesta jäivät pois Janne Seppänen ja Anna Saarimaa. Uutena hallitukseen valittiin Eetu Hämäläinen.

Olli Pitkänen (Olórin), puheenjohtaja

puheenjohtaja@suomentolkienseura.fi

Olen kolmikymmenvuotias agrologi -ja nomi, joka leikkii välistä maanviljelijää, mutta varsinaisesti on töissä Helsingin yliopistossa väitöskirjatutkijana. Helsingissä viihdyn mielelläni Karjalaisella Osakunnalla, mutta vietän paljon aikaa myös junassa, sillä siksi usein tulee käytyä kotipuolessa Karjalassa.

Tolkieniin tutustuin joskus kai yläasteella, mutta Kontuun liittyminen vei vielä joitain vuosia, sillä alunperin eksyin Valinor-nimiselle foorumille. Enää en tunne olevani Konnussakaan aivan uusi tulokas, vaikka en villimpiä alkuaikoja ehtinytkään kokea. Miiteissä tapasin ehkä käydä aiemmin hieman ahkerammin kuin viime vuosina, mutta ehkä tässä taas tulee käytyä enemmän.

Taru Heikkinen (Samooja), varapuheenjohtaja

varapuheenjohtaja@suomentolkienseura.fi

Olen neljääkymmentä ikävuotta lähestyvä entinen hoitoalan-, nykyisin it-alan ammattilainen Helsingistä. Tolkienin tuotantoon tutustuin jo lapsena ja Hobitti olikin lapsuusaikani rakkain kirja. Sittemmin muu Tolkienin tuotanto on tullut hyvin tutuksi niin kirjallisuuden kuin elokuvienkin myötä.

Suomen Tolkien-seuraan ja Kontuun liityin 2000-luvun alkupuolella. Seuran hallituksessa olen vaikuttanut aiemmin useissa eri rooleissa (mm. tapahtumavastaava sekä varapuheenjohtaja), sekä Suomen Tolkien-seurassa että edesmenneessä Verkkoyhteisö Kontu ry:ssä. Tällä hallituskaudella toimin neljättä kautta peräkkäin seuran varapuheenjohtajana. 

Seuran tapahtumissa ja miiteissä pyrin käymään aina kun se vain on mahdollista,  Smial Brandagamban toiminnassakin saatan silloin tällöin pistäytyä. 

Vapaa- ajalla lenkkeilen koirani kanssa, katselen leffoja ja tv-sarjoja ja tapaan ystäviä.

Eetu Hämäläinen (Vesto), sihteeri

sihteeri@suomentolkienseura.fi

Olen pian viidenviidettä ikäinen kotikonnuilleen paluumuuttanut joensuulainen. Tolkien tarttui matkaan ala-asteen yläluokilla eli yli 30 vuotta sitten. Seuran jäsenenä piipahdin vuosina 1997-2001, Smial-toimintaa ehdimme harrastaa niin Joensuussa kuin Tampereellakin Joenrannan nimissä.

Työkseni kuljetan joensuulaisia sähköbussilla Sinne ja takaisin. Rauhallinen työ, ei mitään seikkailuja ja määräämättömästi aikaa kuunnella radiota ja äänikirjoja, myös Hobittia ja Sormusten herraa.

Vapaa-ajastani huomattava osa kuluu lukeminen parissa, huomaan. Jos olen urhea, laitan saappaat jalkaan ja menen metsään.

Susanna Keinänen (Susanna_K), rahastonhoitaja ja jäsensihteeri

rahastonhoitaja@suomentolkienseura.fijasensihteeri@suomentolkienseura.fi

Olen Susanna Keinänen, rahastonhoitaja ja jäsensihteeri Helsingistä. Aloitan kolmannen kauden hallituksessa. Alun perin löysin Tolkien-seuraan, kun lähikirjaston lehtihyllystä löytyneet Legolas-lehdet olivat niin hyviä. Opiskeluaikana Tampereella osallistuin smial Morelin toimintaan, valmistumisen jälkeen olen osallistunut harvakseltaan smial Brandagamban toimintaan. Olen puhdasverinen lukutoukka, fantasian lisäksi pidän mm. klassikoista ja romantiikasta. Harrastan myös käsitöitä.

Nienna Lagus (Sidhiel), miittivastaava

tapahtumavastaava@suomentolkienseura.fi

Olen Jyväskylässä asuva 25-vuotias kirjallisuuden maisteri ja tänä vuonna olen miittivastaava. Olen myös Kuvastaja-raadissa ja Tolkien -Seuran hallituksessa kuudetta vuotta. Pidän lukemisesta ja luonnossa liikkumisesta.

Päivi Marttila (Titiuu) varamiittivastaava ja turvallisuusvastaava

tapahtumavastaava@suomentolkienseura.fi

Olen kolmen jo kohti itsenäistä elämäänsä ponnistavan lapsen äiti, proosallisen miehen puoliso, kahden koiran ja kahden kissan emäntä, sairaanhoitaja vanhusten asumisyksikössä ja ikuinen asioista innostuja Imatralta. Tolkienin löysin vuonna 1980 kun olin 8-vuotiaana kesälomalla vesirokossa. Ukkini toi työpaikkansa viereisestä kirjastosta minulle luettavaa, paksuimmat kirjat, jotka löysi niin niissä riittäisi luettavaa pitkään. Yksi näistä tiiliskivikirjoista oli Taru Sormusten Herrasta, ja siitäpä tämä yli 40 vuotta jatkunut eskapismi Keski-Maahan sai alkunsa. Konnun ja Vihreän Lohikäärmeen nettifoorumin löysin tammikuussa 2002, ja se on ollut kyllä yksi elämäni parhaimmista löydöistä!

Olen yhdistyksen hallituksessa varamiittivastaava ja turvallisuusvastaava. Jonkinlainen kokous-innostus minulla taitaa olla, sillä olen myös kuntapolitiikassa ja seurakunnassa luottamustehtävissä. Muita asioita, joista olen tohkeissani, ovat mm. Doctor Who, Euroviisut, cosplay, kalenteriaskartelu ja jalkapallo (siis joukkueiden kannattaminen, ei pelaaminen, totesin jo lapsena olevani lajissa parempi kannattaja kuin pelaaja).

Liisa Kujala (Ilma), tiedottaja

tiedotusvastaava@suomentolkienseura.fi

Toimin Konnun tiedottajana nyt neljättä kautta ja erityisesti hoidan seuran some-tilejä. Jos sinulla on Tolkien-aiheista tiedotettavaa tai julkaisua kaipaavia Keski-Maa – kuvia, niin ota rohkeasti sähköpostilla yhteyttä. Olen myös mielelläni mukana järjestämässä Tolkien-aiheista ohjelmaa eri tapahtumiin.

Tolkien-seuraan liityin kuutisen vuotta sitten Helsingin Worldconin jälkeen, mutta Tolkienin tarinoihin tykästyin jo lapsena. Seuran ohella olen periaatteessa mukana Brandagamban toiminnassa. Fantasiakirjojen lisäksi olen kiinnostunut elokuvista ja sarjoista. Harrastuksiini ovat kuuluneet melko satunnaisesti myös mm. historialliset tanssit ja cosplay.

Sonja Virta (Heathertoes), myyntitavaravastaava ja akateemisten asioiden vastaava

myynti@suomentolkienseura.fi

Olen Vantaalla asuva akateemisten asioiden vastaava ja vastaan myös myyntitavaroista. Aiemmin olen toiminut puheenjohtajana, varapuheenjohtajana, sihteerinä ja Legolas-lehden päätoimittajana. Tolkien-seuraan olen liittynyt ”vasta” 2013, mutta 2000-luvun alkuvuosina olin sittemmin kuopatun smial Thorondorin jäsen. Nykyään minua näkee smial Brandagambassa, miiteissä sekä tietyissä coneissa.

Minuun voi siis mielellään olla yhteydessä akateemisiin aiheisiin liittyvissä meiningeissä (I haz resources! Kuin myös vinkkejä siitä, mitä EI kannata tehdä, jos kirjoittaa gradua Tolkienista). Akateemisuuden lisäksi pidän huonosta Tolkien-huumorista ja -parodiasta.

Tolkienin ohella fanitan erityisesti euroviisuja.

Mikko Nikkilä (Micco), verkkomestari, varajäsen

webmaster@suomentolkienseura.fi

Olen helsinkiläinen niin työ- kuin vapaa-ajalla tietokoneasioiden parissa puuhailija, ja tälläkin hallituskaudella toimin Tolkien-seuran verkkomestarina eli webmasterina, joka vastaa erityisesti siitä, että yhdistyksen verkkosivu suomentolkienseura.fi toimii. Aiemmin olen ollut Tolkien-seuran hallituksessa lisäksi esimerkiksi rahastonhoitajan ja jäsensihteerin rooleissa. Seuran järjestämien tapahtumien lisäksi minut voi löytää osallistumasta myös smial Brandagamban toimintaan.

Tolkienin lisäksi olen kiinnostunut muustakin klassikkokirjallisuudesta sekä historiasta ja kielistä. Katselen aika paljon elokuvia (suosikkigenreihini kuuluu itäaasialaiset jättiläishirviöt ja eteläintialaiset maanomistusdraamat) ja pidän luonnosta ja sen valokuvaamisesta (erityisesti erilaiset linnut ja ötökät). Jos jää aikaa, niin saatan myös rakennella yksinkertaisia elektroniikkahärveleitä.

Miikka Uotila (Mic), tapahtumavastaava, varajäsen

tapahtumavastaava@suomentolkienseura.fi

Tampereella asuva Smial Morelin jäsen. Olen ollut Suomen Tolkien-seuran ja Morelin jäsen jo parikymmentä vuotta. Tolkien-seurassa olen vuosien varrella toiminut useammassa eri nakissa. Tänä vuonna tapahtumavastaavana vastaan yhteistyöstä muiden tapahtumien ja yhdistysten kanssa.

Hallituksen ulkopuoliset vastuutehtävät

Katja Vihavainen (Lilja Ruuti Reppuli), arkiston- ja kirjastonhoitaja

arkisto@suomentolkienseura.fi

Marianna Leikomaa, Kuvastaja-raadin puheenjohtaja

kuvastaja@suomentolkienseura.fi