Hallitus 2019–20

Suomen Tolkien-seura Kontu ry:n hallituksen puheenjohtaja ja jäsenet kaudelle 1.9.2019–31.8.2020 valittiin Ruokolahden Retsolassa kesäkuun 8. päivänä pidetyssä yhdistyksen vaalikokouksessa. Vastuutehtävät jaettiin samana päivänä pidetyssä hallituksen järjestäytymiskokouksessa.

Sulkeissa olevat nimet viittaavat henkilön käyttäjätunnukseen Internetin suurimmalla suomalaisella Tolkien-aiheisella keskustelualueella, Vihreässä Lohikäärmeessä.

Hallituksen kokoukset ovat avoimia jäsenille. Katso tarkemmin täältä.

Olli Pitkänen (Olórin), puheenjohtaja

puheenjohtaja@suomentolkienseura.fi

Olen kuusikolmatta ikäinen agrologi itärajaltamme Karjalasta ja luen maataloustieteitä Helsingin yliopistossa, joten toistaiseksi vaikutan sekä Parikkalassa että Helsingissä.

Tolkieniin tutustuin alunperin elokuvien kautta (hyi!) ehkä yläasteella. Muutaman vuoden sisään sain kirjatkin luetuksi ja satuin Valinor-nimiselle sivustolle lukemaan lisää aiheesta. Tämä sivusto siirtyi pian määrittelemättömälle tauolle ja löytyy nykyisin Internetarkiston kätköistä. Kontuun löysin lukioaikaan ja miiteissä olen käynyt vuodesta 2010. Hallitukseen liityin 2014 kesällä ja toimin kolme vuotta tapahtumavastaavana, kunnes minut valittiin viime kaudeksi puheenjohtajaksi.

Janne Seppänen (Círdan), varapuheenjohtaja ja postivastaava (varajäsen)

varapuheenjohtaja@suomentolkienseura.fi

Olen 26-vuotias opiskelija, joka on kotoisin Kainuusta mutta asustelee nykyään Helsingissä. Suomen Tolkien-seura Kontu ry:n sekä Konnun toiminnassa on tullut pyörittyä jo melko pitkään, ja hallituksessakin olen ollut aktiivinen jonkin aikaa. Tällä kaudella olen varapuheenjohtaja, sitä ennen toimin neljä kautta sihteerinä. Vapaa-ajallani katselen leffoja ja tv-sarjoja, kuuntelen hyvää musiikkia ja luen kirjoja, kun sille päälle satun. Tolkienin tuotanto on ollut lähellä sydäntäni jo vuosia, eikä tilanne tule todennäköisesti koskaan muuttumaan. Pyörin aina ehtiessäni Smial Brandagamban toiminnassa.

Hanna Jungman (Hanna Kullanväärtti), sihteeri

sihteeri@suomentolkienseura.fi
Olen Suomen Tolkien-seuran hallituksessa nyt mukana ensimmäistä kertaa. Olen töissä terveysalan järjestössä; lisäksi olen jonkinlainen yksityisyrittäjä ja kahden koululaisen äiti. Kotipaikkani on Helsinki.

Tolkienin luoma maailma on ollut suuri ilon ja innoituksen lähteeni jo parin vuosikymmenen ajan, mutta vasta vähän aikaa sitten löysin tieni yhdistykseen. Muita rakkaita harrastuksia minulle ovat spefi-kirjallisuus, käsityöt ja luonnossa liikkuminen (tietysti paljain jaloin, jos vain mahdollista!)

Mikko Nikkilä (Micco), rahastonhoitaja, jäsensihteeri ja webmaster

rahastonhoitaja@suomentolkienseura.fi
jasensihteeri@suomentolkienseura.fi
webmaster@suomentolkienseura.fi

Olen vuonna 1989 syntynyt entinen opiskelija Helsingistä. Vapaa-ajallani istun usein tietokoneella, muun muassa Konnun keskustelufoorumilla vierailen silloin tällöin. Krokotiilien ja dinosaurusten ohella pidän muistakin hirviöistä, mutta myös Tolkienista, hyvästä kirjallisuudesta sekä lähes kaikenlaisesta historian, kielten, luonnontieteiden ja tietoteknisten asioiden tutkiskelusta. Lisäksi harrastelen intialaisten, japanilaisten ja thaimaalaisten elokuvien tiettyjä alagenrejä. Osallistun melko aktiivisesti smial Brandagamban toimintaan.

Anna Saarimaa (Jaamar), miittivastaava ja tarvikevastaava

tapahtumavastaava@suomentolkienseura.fi
Olen vuonna 1986 syntynyt kahden lapsen äiti Kanta-Hämeestä. Yli puolet elämästäni olen kuitenkin vaikuttanut Etelä-Karjalassa ja sydän jäi Kaakkois-suomeen.

Tolkienin tuotantoon olen tutustunut jo lapsena, mutta varsinainen into heräsi ehkä vasta leffojen jälkeen. Silti kirjat ovat olleet minulle aina ne rakkaammat.
Konnun ja Vihreän Lohikäärmeen löysin vuonna 2006, ensimmäisessä miitissäni olin kesällä 2007 ja seuraavana kesänä jo järjestämässä The Miittiä. Olin useamman vuoden Verkkoyhteisö Kontu ry:n hallituksessa tapahtumavastaavana ja Tolkienseuran ja VyK ry:n yhdistymisen aikaan puoli kautta puheenjohtajanakin. Sen lisäksi olen ollut mukana perustamassa kahta eri smialia (Marach Luumäellä ja verkkosmial Juhlapuu).
Muutaman vuoden hallitustauon jälkeen palailin vuonna 2018 miittivastaavan rooliin joka on minulle se luontevin hallitusnakki.

Nienna Lagus (Sidhiel), miittivastaava ja turvallisuusvastaava

tapahtumavastaava@suomentolkienseura.fi

Miikka Uotila (Mic), tapahtumavastaava (varajäsen)

tapahtumavastaava@suomentolkienseura.fi
Tampereella asuva Smial Morelin jäsen. Olen ollut Suomen Tolkien-seuran ja Morelin jäsen jo kohta parikymmentä vuotta. Tolkien-seurassa olen vuosien varrella toiminut useammassa eri nakissa. Tänä vuonna tapahtumavastaavana vastaan yhteistyöstä muiden tapahtumien ja yhdistysten kanssa.

Liisa Kujala (Ilma), tiedottaja

tiedotusvastaava@suomentolkienseura.fi
Olen alunperin metsän keskeltä kotoisin oleva helsinkiläinen, jolle luettiin Hobittia jo alle kouluikäisenä: Beorn teki niin suuren vaikutuksen, että pelkäsin sen jälkeen vuosia kovasti karhuja ?. Sormusten herran listasin suosikkikirjaksi joskus teini-iässä, mutta nykyinen innostukseni on peräisin Hobitti-leffojen ajalta, jolloin olin kotona hoitamassa kuopusta ja taisin viettää aika paljon aikaa teeman parissa somessa. Tolkien-seuraan liityin pari vuotta sitten Worldconin jälkeen. Oikeassa elämässä työskentelen media-alalla, ja hallituksessa olen kiinnostunut etenkin some-viestinnän kehittämisestä. Tavoitteena on olla mukana myös Brandagamban toiminnassa. Fantasiakirjojen lisäksi olen kiinnostunut elokuvista. Harrastuksiini ovat kuuluneet melko satunnaisesti myös historialliset tanssit ja cosplay, joten tarvittaessa multa löytyy varsinkin haltia-aiheista rekvisiittaa.

Lotta Raatikainen (Isilmírë), Hobittilan Sanomien päätoimittaja

Toisen polven tolkienisti pääkaupunkiseudulta. Löysin tieni Keski-Maahan 12-vuotiaana, Tolkien-seuraan sen perustamisvuonna ja smial Telcontariin ensimmäisessä seuran kokouksessa, johon osallistuin. Sittemmin olen liittynyt myös smial Brandagamban hilpeään hobittijoukkoon. Kädenjälkeni on vuosien verrella ollut havaittavissa joidenkin seuran tuotteiden visuaalisessa ilmeessä, ja kuvallisen ilmaisun lisäksi teen mielelläni Keski-Maata näkyväksi myös tengwar- ja riimutekstien kautta.

Konnun ohella sydämeni sykkii Another Castle -kuorolle, jonka riveissä vaikutan ykkösalttona, sekä Bujinkan Budo Taijutsulle. Toki elämässäni on muitakin kiinnostuksenkohteita moninkertaisesti enemmän kuin aikaa niihin paneutumiseen.

Katja Vihavainen (Velmunen), myyntitavaravastaava ja paino- ja postitusvastaava

myynti@suomentolkienseura.fi
Mie oon nelikymppinen ”keskimaahöperö” Etelä-Karjalasta, pikkuisesta Joutsenon kylästä. Tarun sormusten herrasta ja Tolkienin oon löytänyt alunperin leffa trilogian kautta. Ihan lapasesta tämä fanitus lähti jokunen vuosi sitten luettuani Silmarillionin. Sen jälkeen oon haalinut käsiini hyvinkin paljon kirjallisuutta ja kaikenlaista fanitavaraa lisää. Keski-maa elää mukana jokaisessa päivässä. Seuraavan vuoden sisällä olisi tarkoitus toteuttaa myös pari fanimatkaa maailmalle! Ainiin, onhan miulla ”muutakin elämää” ; työskentelen hoitoalalla ja toimin erinäisissä vapaaehtoistouhuissa. Opintoja haluaisin jossain vaiheessa jatkaa, mitä lie tulevaisuus tuo tullessaan. Harrastan liikuntaa, luen paljon erilaista kirjallisuutta, katselen leffoja ja sarjoja, ja viihdyn erityisen hyvin luonnon äärellä, omalla mökillä mieheni ja koiramme kanssa. Olen jonkinlainen sosiaalinen erakko. Tarviin omaa tilaa ja vapauden olla just mitä oon. Ja sellainen vapauden ilmapiiri on löytynyt miulle myös Tolkien-seurasta, jonka hallitukseen hyppäsin tulevalle kaudelle, oltuani aiemmin pari vuotta hiljaisena jäsenenä. Nyt sitten eka miitistä täysillä mukaan toimintaan.

Hallituksen ulkopuoliset vastuutehtävät

Wenla Uotila, smialvastaava vuonna 2018

smialvastaava@suomentolkienseura.fi

Marianna Leikomaa, Kuvastaja-raadin puheenjohtaja

kuvastaja@suomentolkienseura.fi

Santeri Palin (Incánus), arkiston- ja kirjastonhoitaja

arkisto@suomentolkienseura.fi