Hallitus 2017–18

Suomen Tolkien-seura Kontu ry:n hallituksen kokoonpano toimikaudelle 1.9.2017–31.8.2018 valittiin 15.7.2017 pidetyssä yhdistyksen vaalikokouksessa. Vastuutehtävät jaettiin samana päivänä pidetyssä hallituksen järjestäytymiskokouksessa.

Sulkeissa olevat nimet viittaavat henkilön käyttäjätunnukseen Internetin suurimmalla suomalaisella Tolkien-aiheisella keskustelualueella, Vihreässä Lohikäärmeessä.

Hallituksen kokoukset ovat avoimia jäsenille. Katso tarkemmin täältä.

Sonja Virta (Heathertoes), puheenjohtaja

puheenjohtaja@suomentolkienseura.fi

Olen Helsingissä asuva toista vuotta aloittava puheenjohtajanne. Tolkien-seuraan olen liittynyt vasta 2013, mutta 2000-luvun alkuvuosina olin sittemmin kuopatun smial Thorondorin jäsen. Nykyään minua näkee smial Brandagambassa sekä tietyissä coneissa. Toimin aiemmin seuran hallituksessa akateemisten asioiden vastaavana, ja aiheeseen liittyvissä meiningeissä minuun voi edelleen mieluusti ottaa yhteyttä (erityisesti lähteitä etsivät graduntekijät yms, I haz resources! Kuin myös vinkkejä siitä, mitä EI kannata tehdä, jos kirjoittaa gradua Tolkienista). Akateemisuuden lisäksi pidän huonosta Tolkien-huumorista ja -parodiasta.

Vastustan fanituksen arvottamista sen mukaan, onko kukin ”kirjafani” vai ”leffafani”. Onneksi Konnussa tällaista erottelua ei ole tapana tehdä, mutta maailmalla joskus valitettavasti kyllä. Murr, burárum, ja hyi.

Tolkienin ohella fanitan mm. euroviisuja ja taitoluistelua.

Leena Peippo (Shetai), varapuheenjohtaja ja myyntitavaravastaava

varapuheenjohtaja@suomentolkienseura.fi

Tässä esittäytyy hallituksen itäinen vahvistus. Vaikka Savonlinna ei aivan Mordorissa asti ole, niin välillä miittimatkoilla se kyllä siltä tuntuu. Lähiaikoina saatan palata taas koulunpenkille, mutta usein iltaisin minut löytää töistä elokuvateatterin koneenhuoneesta. Suomen Tolkien-seuraan liityin 2000-luvun alkupuolella, hallituksen riveissä olen vaikuttanut vuodesta 2006 lähtien erilaisissa pesteissä mm. melkein 7 vuotta puheenjohtajana. Varsinainen hallitusnakkini tällä kaudella on myyntitavaroista vastaaminen. Eli kaikki hyvät ja huonotkin badgeteksti-ideat saa lähettää minulle. Harrastuksiini kuuluu lukeminen, jousiammunta, kaikenlaiset käsityöt ja tietokoneella jumittaminen. Kotikolossani asustaa itseni lisäksi kotiörkki ja Luki(tar)-koira. Käärmeessä ja irkissä minut tunnetaan nickillä Shetai.

Janne Seppänen (Círdan), sihteeri

sihteeri@suomentolkienseura.fi

Olen 24-vuotias opiskelija, joka on kotoisin Kainuusta mutta asustelee nykyään Helsingissä. Suomen Tolkien-seura Kontu ry:n sekä Konnun toiminnassa on tullut pyörittyä jo jonkin aikaa, ja hallituksessakin olen ollut pariin otteeseen. Tällä kaudella, kuten kahdella aikaisemmallakin, toimin sihteerinä. Minuun voikin ottaa yhteyttä kaikkiin kokousten pöytäkirjoihin liittyvissä kysymyksissä! Vapaa-ajallani katselen leffoja ja tv-sarjoja, kuuntelen hyvää musiikkia ja luen kirjoja, kun sille päälle satun. Tolkienin tuotanto on ollut lähellä sydäntäni jo vuosia, eikä tilanne tule todennäköisesti koskaan muuttumaan. Pyörin aina ehtiessäni Smial Brandagamban toiminnassa.

Mikko Nikkilä (Micco), rahastonhoitaja, jäsensihteeri ja webmaster

rahastonhoitaja@suomentolkienseura.fi
jasensihteeri@suomentolkienseura.fi
webmaster@suomentolkienseura.fi

Olen vuonna 1989 syntynyt entinen opiskelija Helsingistä. Vapaa-ajallani istun usein tietokoneella, muun muassa Konnun keskustelufoorumilla vierailen silloin tällöin. Krokotiilien ja dinosaurusten ohella pidän muistakin hirviöistä, mutta myös Tolkienista, hyvästä kirjallisuudesta sekä lähes kaikenlaisesta historian, kielten, luonnontieteiden ja tietoteknisten asioiden tutkiskelusta. Lisäksi harrastelen intialaisten, japanilaisten ja thaimaalaisten elokuvien tiettyjä alagenrejä. Osallistun melko aktiivisesti smial Brandagamban toimintaan.

Olli Pitkänen (Olórin), tapahtumavastaava

tapahtumavastaava@suomentolkienseura.fi

Olen viisikolmatta täyttävä agrologi itärajaltamme Karjalasta, joka tänä syksynä eksyi lukemaan maataloustieteitä Helsingin yliopistoon, joten toistaiseksi vaikutan sekä Parikkalassa että Helsingissä.

Tolkieniin tutustuin alunperin elokuvien kautta (hyi!) ehkä yläasteella. Muutaman vuoden sisään sain kirjatkin luetuksi ja satuin Valinor-nimiselle sivustolle lukemaan lisää aiheesta. Tämä sivusto siirtyi pian määrittelemättömälle tauolla ja löytyy nykyisin Internetarkiston kätköistä. Kontuun löysin lukioaikaan ja miiteissä olen käynyt vuodesta 2010. Hallitukseen liityin 2014 kesällä ja olen nyt kolmatta vuotta tapahtumavastaavana.

Santeri Palin (Incánus), tapahtumavastaava, Hobittilan Sanomien päätoimittaja, paino- ja postitusvastaava

tapahtumavastaava@suomentolkienseura.fi

Vuonna 1983 syntynyt ikäistään vanhempi velho, joka tekee paluuta
toimintaan seitsemän vuoden tauon jälkeen. Olen ollut muinoin hyvinkin
aktiivinen varsinkin Konnussa ja nykyisin Tolkien-fanius vie minut
vuosittain Oxonmoottiin.

”Santeri on herrasmies, joka on vaarallisempi kuin miltä näyttää, ja
haavoittuneempi kuin voit kuunaan kuvitella. Santerin kynänjälki on
terävää ja osuvaa, ja välillä kohteeksi jäädessä sitä saattaisi
toivoa, että hän käyttäisi miekkaa eikä kynää. Se kun tuntuisi
huomattavasti kipeämmältä Santerin selässä kuin katkenneessa
kädessäsi, ja säästyisit loppuelämän kestäviltä painajaisilta. Santeri
on ääni, puku ja piippu, nojatuoli takan ääressä kirjastohuoneessa, ja
niin homo, että naiset itkevät vääryyttä.”
– Vesa Piittinen

Eetu Sipilä (Eruthol), Mikon kisälli, varajäsen

Outi (douv), tiedotusvastaava, varajäsen

tiedotusvastaava@suomentolkienseura.fi

Moi! Olen Outi ja asun ainakin toistaiseksi Tampereella koiran ja avopuolison kanssa. Tolkien kiehtoi jo alakouluiässä ja silloin olinkin pari vuotta lehtiä lukevana passiivijäsenenä, joka riemulla ratkoi Hobittilan Sanomissa olleita Silmarillion/TSH-sanaristikoita. Tampereelle muuton myötä aktivoiduin vähitellen yhä enemmän, kunnes kesällä 2015 lupauduin toiseksi tapahtumavastaavista. Tolkienin lisäksi myös muu spefi-kirjallisuus (spefi = spekulatiivinen fiktio) miellyttää. Nykyään tosin täytyy tietoisesti raivata aikaa lukemiselle Netflixin tuijottelun, tenttikirjojen ja osa-aikatöiden lomaan. Tykkään puhua kieliä (valitettavasti haltiakieliä vain yksittäisiä fraaseja), harrastaa neulontaa ja muita käsitöitä ja ”entvaimoilla” eli viljellä hyötykasveja takapihalla.

Hallituksen ulkopuoliset vastuutehtävät

Wenla Uotila, smialvastaava

smialvastaava@suomentolkienseura.fi

Marianna Leikomaa, Kuvastaja-raadin puheenjohtaja

kuvastaja@suomentolkienseura.fi