Tolkien-lukupäivän teema on palvelus ja uhraus – seuralla kaksi tapahtumaa


Tolkien-lukupäivää vietetään jälleen 25.3. ja tänä vuonna aiheena on palvelu ja uhraus (Service and Sacrifice).

Tolkien-seura Konnulla on kaksi lukupäivän tapahtumaa maanantaina 25.3.2024, toinen etänä ja toinen Helsingissä. Molempiin tapahtumiin on vapaa pääsy, tervetuloa!

  • Klo 19.00 on seuran etäteeilta Zoomissa.
    ”Tervetuloa juttelemaan lukupäivän iltana Zoomin välityksellä toistemme kanssa. Keskustelun lähtökohdaksi meillä on päivän teema, palvelus ja uhraus Tolkienin kirjoissa, mutta mitään virallisempaa lukupiiriä tai alustusta ei ole luvassa vaan vapaata keskustelua.”
    Tapahtumaan ei tarvitse erikseen ilmoittautua, vaan linkki tulee lukupäivänä Vihreään lohikäärmeeseen.
  • Klo 17.00 on Suomen Tolkien -seura Konnun ja smial Brandagamban kuukausitapaaminen Helsingin keskustakirjasto Oodissa (ryhmätila 7). Myös täällä on tarkoitus keskustella teemasta ja lukea siihen sopivia katkelmia Tolkienin teoksista, omat kirjat mielellään mukaan! Tapaamiseen ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon.

Tolkien-lukupäivää (engl. Tolkien Reading Day) vietetään vuosittain 25.3. Se on brittiläisen The Tolkien Societyn aloitteesta syntynyt perinne, jonka idea on rohkaista ihmisiä kokoontumaan yhteen tutkimaan Tolkienin tarinoita. https://www.tolkiensociety.org/society/events/reading-day/